top of page

Wintersportreizen voor mensen met een beperking

Stichting Hollandheim organiseert twee jaar wintersportreizen voor mensen met een beperking. Deze wintersportvakanties zijn specifiek voor mensen met een beperking, (lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapt). Dit gebeurt buiten de wintersport-piekweken (dus niet in schoolvakanties), zodat de kabelbaan- en skiliftenmedewerkers tijd vrij kunnen maken om ons te kunnen helpen bij het in en uit stappen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In principe zijn er geen beperkingen: iedereen kan mee. Er is echter één uitzondering: personen die dagelijks zware medische verpleging nodig hebben. Als je hulp nodig hebt bij je ADL wordt je voor de zorgmomenten gekoppeld aan één vrijwilliger.

 

Gelijkheid, samenhorigheid en mogelijkheden. Met Hollandheim geniet je van een fantastische betaalbare vakantie. Laat je handicap geen beperking zijn om van de prachtige Alpen te genieten.

 

Er gaat een grote, gevarieerde groep vrijwilligers mee die zich acht dagen lang volledig inzet om er samen met de deelnemers een prachtige vakantie van te maken. Altijd zijn er begeleiders bij met een verpleegkundige achtergrond, voor de deelnemers die dat nodig hebben. Neem voor advies en vragen gerust contact op met Sonja Schoen: 06 28303635.

Kosten voor de reis

De deelnemersprijs proberen wij laag te houden. De deelnemersprijs voor 2023 is €575,- per deelnemer. De extra kosten voor o.a. de rolstoeltouringcar, extra begeleiding en verzekering ter waarde van ongeveer €1000,- per deelnemer worden door de stichting gesubsidieerd. Conform de doelstelling van Stichting Hollandheim AU. 

 

We hebben in de afgelopen 34 jaar veel ervaring opgedaan met vakanties voor mensen met een beperking en bezitten en breed scala aan hulpmiddelen hebben (voor ieder handicap wat, jong en oud). Hulpmiddelen; monoskies (2x), skibobs (2x), skibike, Snogo Snowbike, Hillstrike, Dynamique en een Hippocampe sneeuw rolstoel. Die heel veel mogelijk maken.

P1012625.jpg
bottom of page