top of page

HOE HET BEGON

De stichting Hollandheim Au 
 

In 1970 besloot een aantal vrijwilligers van de speeltuinvereniging Nieuwendammerham uit Amsterdam-Noord een vakantiehuis te gaan bouwen in Au, de plek waar ze al jaren kampeervakanties organiseerden.

Dat werd het Hollandheim, waar de stichting vervolgens haar vakanties organiseerde.

 

In 1985 werd dit vakantiehuis aangepast en daarna meerdere malen volledig gemoderniseerd. Sindsdien reizen er ieder najaar een groep handige vrijwilligers naartoe om aspecten te vernieuwen, uitvoering duurzaam- heidsprogramma en werkzaamheden als gevolg van aangepaste wet- en regelgeving. 

QR code Donatie Stichting Hollandheim AU 20240223.jpg
P1026568.JPG

DOELSTELLINGEN

1. De stichting heeft ten doel: het bevorderen, organiseren en daadwerkelijk uitvoeren van wintersport en zomerreizen voor lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten in een eigen aangepaste accommodatie in Au te Oostenrijk.

 

2. De stichting tracht dit doel te bereiken door de eigen accommodatie open te stellen voor verhuur aan gelijksoortige groepen d.w.z. groepen lichamelijk en/of geestelijk gehandicapten en organisaties met een maatschappelijk cultureel doel.

Vrijwilligers

In de winter en zomer organiseren de vrijwilligers van de stichting zelf een wintersportreis voor mensen met een handicap, met verblijf in het huis.

 

Dankzij de inzet van deze helden kunnen we mooie herinneringen blijven maken. Wil je ook vrijwilliger worden? Neem dan hier contact op. Of wil je liever bijdragen door een donatie? Klik dan op de donatieknop of scan de QR code en word ook een Hollandheim held!  

 

STICHTING

Contact NL

Stichting Hollandheim AU
Middenweg 229
1098 AP Amsterdam
info@hollandheim.eu

RSIN 816122076

www.hollandheim.eu

Bestuursleden 
Voorzitter: Charles Boll 
Secretaris: Sonja Schoen 
Penningmeester: Petra van der Veldt

Bestuursadviseur

Astrid Brouwer

Bestuursondersteuning

Inge Johansen

Jan Hegeman

Pauline van der Gulik

Contactpersoon in Oostenrijk

Gottlieb Kohler: +43 664 3974896

Advies - contactpersoon
Sonja Schoen: +31 628303635

bottom of page