top of page
Omgeving

Het Hollandheim huis ligt in het Oostenrijkse plaatsje Au, in het Bregenzerwald.

Het wintersportplaatsje Au ligt op 830 meter hoogte, 40 km van Bregenz.

 

Wintervakantie

Au ligt net over de Oostenrijkse grens in het gebied Vorarlberg, in een veelbezocht skigebied, het Bregenzerwald – Grösses Walsertal Lechtal.

 

Het is één van de weinige gebieden in Oostenrijk waar de VVV sneeuw durft te 'garanderen'. Het Bregenzerwald is uitgerust met 34 skigebieden, 138 liften en 339 km pistes. En Au zelf is met 40 km machinaal geprepareerde langlauf-loipen een van de mooiste langlaufgebieden van Oostenrijk. Vlakbij ligt het mondaine Lech, waar onze koninklijke familie al vele jaren haar wintersportvakanties doorbrengt.

Zomervakantie

In de zomer is er in Au van alles te beleven. De glooiende bergweiden nodigen uit tot het maken van schitterende wandelingen met weidse vergezichten op de alpentoppen met eeuwige sneeuw. Er zijn veel activiteiten mogelijk in de omgeving. Zoals; wandelen, fietsen en paragliding. Met de Bregenzerwaldcard kun je gratis met veel liften en gondels.
 

Adres

Hollandheim AU
Wieden 415
6883 AU
Oostenrijk
info@hollandheim.eu

Wie hogerop wil kan zich naar de top van de Diedamskopf (2090 m) laten vervoeren, waar nog veel meer te zien is. Er zijn twee grote openluchtbaden voor wie zijn vakantie graag in het water doorbrengt. Ook zijn er vele kabbelende alpenbeekjes, zoals de Bregenzer Ache, en een speciale visvijver voor de liefhebbers van de hengelsport. 

Vanuit Au zijn er ook diverse excursies mogelijk. Gezellig winkelen in Bregenz aan het Bodenmeer bijvoorbeeld, of bezoek wat verderop het subtropische eiland Mainau. Indrukwekkend is zeker ook het Silvretta meer, een stuwmeer in een beschermd natuurgebied. En liefhebbers van historische stadjes komen in Lindau en Feldkirch volop aan hun trekken.

 

Nieuwsgierig geworden naar de omgeving? Neem dan een kijkje op onze webcam via onderstaande knop.

Gastenkaart Bregenzerwald en Großes Walsertal

De gastenkaart is het toegangsbewijs voor alle bergbelevenissen.

 

Ga zo vaak als je wilt met de bergbaan naar boven. De gastenkaart is ook bedoeld voor milieuvriendelijke ritten met openbare bussen en voor verfrissende en ontspannen uurtjes in de buitenzwembaden.

 

Bij een verblijf van drie of meer nachten ontvang je de gastenkaart Bregenzerwald en Großes Walsertal. 

brgenzw_auenfeld_2012_071-2.jpg
bottom of page