top of page
Omgeving

Het Hollandheim ligt in het Oostenrijkse plaatsje Au, in het Bregenzerwald. Het wintersportplaatsje Au ligt op 830 meter hoogte, 40 km van Bregenz.

 

Wintervakantie

Au ligt net over de Oostenrijkse grens in het gebied Vorarlberg, in een veelbezocht skigebied, het Bregenzerwald – Grösses Walsertal Lechtal. Het is één van de weinige gebieden in Oostenrijk waar de VVV sneeuw durft te 'garanderen'. Het Bregenzerwald is uitgerust met 34 skigebieden, 138 liften en 339 km pistes. En Au zelf is met z'n 40 km. machinaal geprepareerde langlauf-loipen ook nog eens een van de mooiste langlaufgebieden van Oostenrijk. Vlakbij ligt het mondaine Lech, waar onze koninklijke familie al vele jaren haar wintersportvakanties doorbrengt.

Zomervakantie

Ook 's zomers is er in Au van alles te beleven. De glooiende bergweiden nodigen uit tot het maken van schitterende wandelingen met weidse vergezichten op de alpentoppen met eeuwige sneeuw. Er zijn veel wandel- en fietsmogelijkheden en mogelijkheden voor paragliding. Met de Bregenzerwaldcard kun je o.a ook gratis met veel liften en gondels.

Wie hogerop wil kan zich naar de top van de Diedamskopf (2090 m) laten vervoeren, waar nog veel meer te zien valt. Er zijn twee grote openluchtbaden voor wie zijn vakantie graag in het water doorbrengt. Er zijn vele kabbelende alpenbeekjes, zoals de Bregenzer Ache, en een speciale visvijver voor de liefhebbers van de hengelsport. 

Vanuit Au kunt u ook diverse excursies maken. Gezellig winkelen in Bregenz aan het Bodenmeer bijvoorbeeld, of wat verderop het subtropische eiland Mainau bezoeken. Indrukwekkend is zeker ook het Silvretta meer, een stuwmeer in een beschermd natuurgebied. En liefhebbers van historische stadjes komen in Lindau en Feldkirch volop aan hun trekken. Nieuwgierig geworden naar de omgeving? Neem dan een kijkje op onze

webcam.

Adres

Hollandheim AU
Wieden 415
6883 AU
Oostenrijk
info@hollandheim.eu

bottom of page