top of page

Ervaring wintersportreis | Roland

"Ik ben Roland, 39 en ga al 20 jaar mee met de skivakantie van Hollandheim!

In 2001 heb ik een scooter ongeluk gehad, daardoor heb ik o.a. NAH en spasme.


De eerste keer dat ik mee ging zat ik in een rolstoel en het was best spannend voor me. Ik vond het fijn dat de verpleger, die me had opgegeven meeging.


Ik ben toen met een skibob gegaan. Ik voorop en een begeleider, met kleine ski's aan zijn voeten achter me!! Was gaaf, dat ging erg hard!!

Het jaar erop liep ik met rollator, toen ben ik wel gaan langlaufen. Dit ging matig, door mijn spasme begon ik bij een heuveltje te trillen in mijn benen en viel ik. Ik heb wel geweldige halve meters gehad en na verloop van tijd ging het wel iets beter. Maar nooit mooie tochten gemaakt, zonder te vallen.


Het is een vrolijke groep vrijwilligers, die ondertussen bijna allemaal al verwisseld zijn. Het huis is helemaal aangepast voor mensen met een beperking, lift, aangepaste douche/wc!! Helemaal op de bovenste verdieping zijn alle aangepaste bedden.


De grootste groep slaapt op een kamer met 3 of 4 stapelbedden. Het programma zit altijd goed in elkaar, soms kan het door slecht weer niet door gaan, er wordt dan wel iets anders leuks bedacht!!


Ik hoop dat ik nog jaren mee kan, het is zo'n leuke vakantie!!"


Comments


bottom of page